پردازنده مهم ترین قطعه سخت افزاری لپ تاپ برنامه نویسی است.بنابراین برای یافتن بهترین CPU موجود برای لپ تاپ خود ، ابتدا نیاز هست که بدانید کدینگ دقیقا چیست؟ در واقع برنامه نویسی فرآیندی است که طی آن به سیستم دستورات پردازشی و محاسباتی داده می شود. این فرآیند ها شامل : تجزیه و تحلیل ، تولید الگوریتم ، شبیه سازی ، دیباگینگ (عیب یابی) و دیگر مسائل می شود. برنامه نویس قادر است تا بنا بر زمینه فعالیت و میزان حجم کاری خود، مناسب ترین گزینه را پیدا کند. به عنوان مثال اگر اهل توسعه نرم افزار های حسابداری و بازی نویسی هستید ، باید روی یک پردازنده فوق العاده قدرتمند برای لپ تاپ خود سرمایه گذاری نمایید، و در غیر این صورت می توانید به سراغ پردازنده های نسل قبلی برای انجام امور روزمره خود بروید.
ویژگی های CPU مناسب برای برنامه نویسی
برای انجام امور روزمره ، پردازنده شما باید حداقل بین 2 تا 6 هسته و توانایی تولید فرکانس را با سرعت حداقل 2.3 گیگاهرتز را داشته باشد. با این حال اگر به دنبال لپ تاپی هستید که به راحتی بتوانید با آن کد بزنید، باید لپ تاپی را انتخاب کنید که پردازنده آن از هشت هسته و یا بیشتر استفاده کند همچنین فرکانس پایه آن باید حداقل روی 2.8 گیگاهرتز باشد. در واقعیت هر چقدر تعداد هسته و رشته های پردازنده شما بیشتر باشد ، قدرت و سرعت بیشتری برای پردازش کد های شما خواهد داشت. علاوه بر این زبان برنامه نویسی که شما انتخاب می کنید می تواند بسیار تاثیر گذار باشد.زیرا به ازا هر زبان یک مفسر هم وجود دارد که باید هم زمان Compile کند، بنابراین این پردازنده ها قادر خواهند بود تا به صورت موازی و هم زمان با در دست گرفتن منابع مورد نظر شما در نهایت سرعت دستورات مورد نیاز را انجام دهند.
پردازنده INTEL یا AMD ، کدام برای برنامه نویسی بهتر است؟
تقریبا می توان گفت که از نظر سرعت و عملکرد تفاوت چشم گیری میان این دو پردازنده وجود ندارد و تنها موردی که در آن اختلاف دارند قیمت آن ها است. پردازنده های اینتلی رده پایین نسبت به پردازنده های AMD از قیمت کمتری برخوردار هستند ، و در نقطه مقابل پردازنده های بالا رده AMD نسبت به بالا رده های INTEL قیمت پایین تری دارند. به طور کلی می توان گفت که AMD و Intel عملکرد فوق العاده ای را برای برنامه نویسی و بازی ارائه می دهند. علاوه بر این ، هنگام خرید لپ تاپ نکات بسیاری هستند که باید به آن توجه نمایید و پردازنده به تنهایی عامل تعیین کننده نخواهد بود. و نکته آخر این است که هر چقدر پردازنده انتخابی شما جدیدتر باشد قطعا سریع تر و قدرتمند تر خواهد بود اما در نقطه مقابل قیمت دستگاه مورد نظر شما را افزایش خواهد داد.
بیشتر بخوانید: جدیدترین لپ تاپ های ایسوس 2023
معرفی بهترین پردازنده ها برای لپ تاپ برنامه نویسی
ما با معرفی تعدادی از بهترین پردازنده های موجود در سال 2023 میلادی در زیر و مقایسه دقیق آن ها ، شما را در امر انتخاب بهترین CPU ممکن برای لپ تاپ برنامه نویسی خود ، یاری می دهیم.
پردازنده Intel Core i9-10900K
بدون تردید یکی از قدرتمندترین پردازنده های نسل دهمی شرکت اینتل با نمره بنچمارک بالا ، قیمتی مناسب (با توجه به عرضه نسل 13 هم این سری پردازنده)، ده هسته و 20 رشته به همراه 5.3 گیگاهرتز سرعت تولید فرکانس می تواند انتخابی ایده آل برای برنامه نویسان و پلیر ها محسوب شود. بنابراین اگر به دنبال سریع ترین و مقرون به صرفه ترین پردازنده در بین High End CPU های موجود در بازار هستید ، پردازنده intel Core i9-10900K بهترین گزینه برای شما محسوب می شود. این تراشه با چیپست های سری 400 اینتل کاملا سازگار است.
پردازنده AMD RYZEN 7 3800XT
از دیگر پردازنده های مقرون به صرفه که بسیار دسته کم گرفته می شود RYZEN 7 3800XT است. این پردازنده 8 هسته ای به همراه 16 رشته عرضه می شود که با وجود 63 مگابایت فضا در حالت گیمینگ ، توانایی بسیار بالایی در امر پردازش های سنگین دارد. این پردازنده همه کاره با سرعت کلاک پایه 3.9 گیگاهرتز که به راحتی می تواند به 4.7 گیگاهرتز برسد قادر است تا از پس سنگین ترین عملیات های برنامه نویسی شما به راحتی برآید. همچنین اگر اهل بازی کردن هستید می توانید از +100 FPS نهایت لذت را ببرید.
پردازنده Intel Core i5-10400
یکی از میان رده های دوست داشتنی در دنیای CPU ها Core i5-10400 محصولی از اینتل هست، که در تست های اخیر بنچمارک نشان داده است که عملکرد بسیار بهتری نسبت به هم نسل های خودش ارائه می کند. حتی می توان ادعا کرد که از یکی از قوی ترین پردازنده های بازار یعنی مدل Ryzen 5 3600 هم سریع تر عمل می کند. پس اگر به دنبال پردازنده ای با قیمتی بسیار پایین و عملکردی فراتر از انتظار هستید. این پردازنده می تواند تمامی نیاز های شما را علیرغم وجود تنها شش هسته و 12 رشته برآورده سازد و نهایت سرعتی که قادر به ارائه آن می باشد ، 4.3 گیگاهرتز است.
پردازنده AMD RYZEN 9 3950X
این پردازنده به تازگی بروز رسانی شده و اکنون به همراه 16 هسته و 32 رشته بر اساس معماری Zen 2 ساخته شده است و می تواند برای یک لپ تاپ ، به اندازه یک کامپیوتر ایستگاه کاری یا همان Work Station قدرت فراهم کند. این محصول قادر است تا 4.7 گیگاهرتز در حالت توربو تولید فرکانس کند و به راحتی از عهده پردازش های مورد نیاز یک برنامه نویس حرفه ای با هزینه بسیار کم ،به راحتی برآید. همچنین در صورتی که از نسخه آنلاک شده آن استفاده می کنید ، می توانید به 74 مگابایت کش اختصاصی برای گیمینگ دسترسی داشته باشید که سرعت و قدرت این پردازنده را دو چندان خواهد کرد.
قیمت لپ تاپ برنامه نویسی
اما می رسیم به مهم ترین بخش کار ، خرید یک لپ تاپ برنامه نویسی می تواند وابسته به مولفه های زیادی باشد و با وجود تنوع بالا محصولات موجود ، انتخاب گزینه مناسب برای شما می تواند به کار گیج کننده ای تبدیل شود. از این رو می توانید علاوه بر استفاده از بهترین CPU ها برای برنامه نویسی معرفی شده ، به بررسی گزینه های دیگر هم بپردازید. البته این تنها CPU نیست که بیشترین اهمیت را دارد، علاوه بر پردازنده ،سرعت و میزان ظرفیت حافظه رم و تکنولوژی استفاده شده در ساخت آن به همراه حافظه ذخیره سازی می تواند بسیار اهمیت داشته باشد. زیرا دو حافظه هرچقدر سریع تر عمل کنند و حجم بالایی داشته باشند ، می توانند کار شما را برای پردازش برنامه ای که نوشته اید را آسان تر نماید. از این رو قیمت لپ تاپ برنامه نویسی مورد نظر شما ، می تواند بنا به حجم رم و هارد در نظر گرفته شده و صفحه نمایش آن به همراه کیفیت ساخت کیبورد ، افزایش یا کاهش داشته باشد.